top of page

.....

Güncelleme tarihi: 26 Mar 2023

Ghost Kitchen'i Dünyadaki Etkisi

Salgının tetiklediği bu yeni akımla tek bir çatı altında toplanabilen yeni nesil restoran zincirleri hayatımıza dahil olacak. Bu restoranlar kaliteli, deneysel ve butik yemek yeme kültürünü ayakta tutmaya çalışacak.

Örneklerine daha çok ABD'de rastlanan hayalet mutfaklar Uber'in sadece yemek siparişi için başlattığı Eats, Delivery Hero ya da Glovo gibi uygulamalarla ortak hareket ediyor. Hayalet mutfak tedarikçisi Cloud Kitchens, son iki yılda gayrimenkul satın alımı için 130 milyon dolardan fazla para harcadığını duyurdu. Restoranların online siparişlerini yöneten teknoloji şirketi Ordermark ise geçtiğimiz aylardi 120 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Ayrıca paket gıda dağıtım endüstrisinde pazarın gelecek yıl 50 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Pazar araştırma şirketi Euromonitor'un verilerine göre ise hayalet mutfak pazarının 2030 yılına kadar 1 trilyon dolara ulaşacağı bekleniyor.

Dünya çapında pek çok yatırımcı, hayalet mutfak girişimlerine fon sağlamak için sırada bekliyor. Bugüne kadar 378 risk sermayedarı, dünya çapında 25 hayalet mutfak sağlayıcısını finanse etmiş durumda her karlı yatırımcı gibi onlarda yatırımlarını bu yeni sektöre aktarmaktadırlar.

23 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

.....

.....

bottom of page